Košarica
0,00 KM (0)

Uvjeti poslovnja

KARTICA PODUZEĆA

Špica Sustavi, Sustavi za automatsku identifikaciju d.o.o.
Radoslava Cimermana 64A, 10000 Zagreb

Žiro račun: HR1023600001101241966
OIB broj: 08747661196
Temeljni kapital: 3.176.000,00 Kn
Direktor: dipl. ing. Neven Rusković

T: 01 6593 730
F: 01 6593 738
E: katalog@spica.hr

 

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem stranica katalog.spica.hr komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

03.04.2016.

Po čl. 8 Zakona o zaštiti potrošača Špica sustavi d.o.o. Vam omogućuje da svoje pisane prigovore šaljete na:

Špica Sustavi d.o.o.

R. Cimermana 64A, 10 020 Zagreb

Servis za kupce

e-mail: katalog@spica.hr

tel: 01 / 6593 730 fax: 01 / 6593 738

Na sve vaše primjedbe obvezujemo se odgovoriti u roku od 15 dana

UVIJETI POSLOVANJA

UVJETI PRODAJE

 

Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.79/2007), glava VII. - Ugovor sklopljen na daljinu, od Članka 36. do Članka 55. Kupac je svaka pravna koja izvrši narudžbu preko kataloga katalog.spica.hr. Prodavatelj je tvrtka Špica sustavi d.o.o., R. Cimermana 64A, 10020 Zagreb.

Sve cijene iskazane su u Hrvatskim Kunama i ne uključuju PDV. Trudimo se dati što bolji i točniji opis i sliku. Unatoč tomu, ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i slike aparata u potpunosti točni. Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u katalogu nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Špica Sustavi d.o.o. zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu. Ukoliko se naručeni proizvodi prodaju do zaprimanja uplate na naš račun obavijestit ćemo kupca te mu ponuditi sličan proizvod ili vratiti novac.

U SLUČAJU NEMOGUĆNOSTI ISPORUKE TRAŽENIH I UPLAČENIH ARTIKALA PO PONUDI ILI NARUDŽBI TVRTKA Špica Sustavi d.o.o. OBVEZNA JE VRATITI SVA UPLAĆENA SREDSTVA UPLATITELJU (KUPCU) KOJA JE ISTI POLOŽIO NA RAČUN TVRTKE U SVRHU KUPNJE SPORNIH ARTIKALA.

REKLAMACIJE

Reklamacije uvažavamo prema specifikaciji proizvođača za proizvod koji ste kupili.

Servis i rezervne dijelove osigurava ovlašteni zastupnik za Hrvatsku. Prilikom prijave neispravnog proizvoda obavezno priložiti kopiju računa, jamstveni list, opis kvara te kompletnu dokumentaciju i originalnu ambalažu. U jamstvo ne ulaze oštećenja nastala nestručnim rukovanjem, mehanička oštećenja, oštećenja zbog udara groma, prevelikog napona ili oštećenosti uređaja.

Kupac prilikom uručenja kupljene robe treba provjeriti sadržaj pošiljke za sve pripadajuće dijelove navedene u specifikaciji proizvođača. U slučaju nedostataka molimo da nas obavijestite što je ranije moguće, a najkasnije u roku 48 sati od preuzimanja kupljene robe. Naknadne reklamacije ne možemo uvažiti!

OTKAZIVANJE NARUDŽBE

ROBA KUPLJENA NA DALJINU

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje kurirskom službom) može se vratiti (o svom trošku) u roku najkasnije 15 dana od dana primitka, te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja* kupljenim proizvodom. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti prodavatelja o otkazivanju narudžbe pismenim putem. Narudžba se smatra otkazanom kada prodavatelj primi pismenu obavijest. U slučaju otkazivanja narudžbe kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod prodavatelju. Proizvod koji kupac vraća prodavatelju mora biti u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećen i potpuno ispravan.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora iz dijela B ovoga Priloga.

Rok za jednostrani raskid iznosi 15 dana od dana sklapanja ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 15 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora: RASKID UGOVORA

UVJETI POVRATA - UMANJENJE VRIJEDNOSTI PROIZVODA

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

U slučaju povrata robe koja je korištena, nema svu pripadajuću ambalažu ili nije dovedena u prvobitno stanje kao na dan kupovine teretimo Vas za iznos od 20% do 50% vrijednosti vraćene robe za manipulativne troškove povrata, odnosno minimalni iznos od 100 kn. U slučaju povrata robe koja je vidno korištena Špica Sustavi d.o.o. ima pravo odbiti povrat u potpunosti.

Špica Sustavi d.o.o. utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

INFORMACIJE U KATALOGU

Špica Sustavi d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama kataloga ažurnim i točnim. Špica Sustavi d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Špica Sustavi d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojati će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.


CJENIK

Cjenici predstavljaju osnovne informacije s kojima partnere informiramo o ponudi, cijeni i osnovnim specifikacijama proizvoda. Cijene su u kunama i ne sadrže PDV. Pridržavamo se prava da promijenimo cijene bez prethodne najave. Posebne ponude vrijede do isteka zaliha. Pogreške nisu isključene.

OBAVIJESTI

Kupce informiramo o osnovnim podacima putem pošte, e-maila i web-a. Elektronska pošta primarni je način komunikacije s poslovnim partnerima. Ako želite primati obavijesti putem e-maila javite nam se na: katalog@spica.hr.

NARUDŽBE

Cjenik koji se šalje kupcima predstavlja osnovne informacije na osnovu kojih se kupcu, u skladu s njegovim pitanjima, izdaje predračun. Predračun šaljemo u skladu sa željama kupca putem e-maila.

CIJENE

Cijene obračunavamo u skladu s cjenikom poduzeća ili u skladu s pisanim dogovorima između s Špice i kupca. Kao pisani dogovor valjana je elektronska pošta ili potvrda putem pošte.

NAČIN PLAĆANJA

Kupac koji se odluči za kupovinu plaća naručenu robu u skladu s pisanim dogovorom između njega i Špice.

DOSTAVA ROBE

Robu dostavljamo kupcima na trošak Špice ili putem kurirske službe. Kod izdavanja robe izdamo prijevoznicu. Primitak robe kupac potvrdi potpisom prijevoznice. Potpisana prijevoznica znači da je kupac primio pošiljku i proizvode navedene u prijevoznici. Reklamacije na opremu primamo putem ektronske pošte u roku od osam (8) dana od datuma koji piše na prijevoznici putem mail adrese: katalog@spica.hr. Predviđeno vrijeme nabave, ako je proizvod na zalihama je 1-3 dana od narudžbe. Ako proizvod nije na zalihama obavijestiti ćemo vas pravovremeno.

KOLAČIĆI

Za potrebe internet stranice koristimo sljedeće kolačiće:

Kolačići sesije
Nužan za djelovanje sustava za uređivanje i prikaz sadržaja. Taj kolačić postoji za pravilan prikaz elektronske pošte i sadržaja na internet stranici. Kolačić se izbriše kada korisnik napusti intenet stranicu.

Kolačić web košarica 
S tim kolačićem održavamo sadržaj košarice i kada zatvorite pretraživač i kada ga sljedeći put otvorite. Sadržaj košarice u samom kolačiću nije vidljiv.

Kolačići za pamćenje korisnikovih postavki
Koristimo kolačiće za pamćenje korisnikovih postavke, kao što je kolačić koji sadrži informacije o prihvaćanju ili odbijanju kolačića.

Kolačići Google maps
Kolačići koji su potrebni za pravilno prikazivanje i funkcioniranje Google karte.

Kolačići Google Analytics

Kolačiće Google Analytics koristimo u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Oni nam pomažu razumjeti kako naši posjetitelji koriste web stranicu. Na temelju tih podataka, odlučujemo o funkcionalnim i materijalnim prilagodbama.

Kako upravljati s kolačićima?

Većina preglednika omogućava da sami postavite svoje kolačiće. Kolačiće možete odbiti ili prihvatiti funkcijom koja je ugrađena u internet preglednike. Ako kolačiće ne prihvatite i dalje možete koristiti našu internet stranicu iako neke podstranice neće funkcionirati. U nastavku su poveznice do uputstava kako isključiti kolačiće na svom pregledniku:

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Špica koristi odgovarajuća tehnološka u organizacijska sredstava za zaštitu prijenosa i spremanje osobnih podataka i plaćanja.

Špica se obavezuje na trajnu zaštitu svih osobnih podataka korisnika. Špica će osobne podatke koristiti isključivo za ispunjavanje narudžbi, slanje informativnog materijala, ponuda, računa i ostaloga što je potrebno za komunikaciju. Korisnički podaci ni u kojem slučaju neće biti neće biti predani neovlaštenim osobama. Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik i treba se pobrinuti za sigurnost svog korisničkog imena i lozinke.

ZAMJENA PROIZVODA

Postupak zamjene je jednostavan. Proizvod možete promijeniti u roku od 8 dana od preuzimanja. Proizvod koji želite vratiti zapakirajte u originalnu ambalažu i pošaljite na našu adresu. Paketu priložite fotokopiju računa i dopis s opisom razloga vraćanja robe. Ako na računu nema vaših zapisanih podataka priložite nam obrazac s vašim podacima i napišite koji drugi proizvod želite. Naručeni nadomješteni proizvod ćemo vam poslati u najkraćem mogućem roku. Proizvod koji vraćate mora biti neoštećen, zapakiran u originalnu ambalažu sa svim priloženim dodacima, u nepromijenjenoj količini i bez znakova korištenja. Trošak slanja vraćene robe pokriva pošiljatelj. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo.

VRAĆANJE PROIZVODA

U roku 14 dana od preuzimanja robe imate pravo odustati od ugovora bez navedenog razloga za svoju odluku. U tom trenutnu nam na mail adresu katalog@spica.hr javite da odustajete od narudžbe. Od vaše najave otkazivanja narudžbe započet će 30 - dnevni rok u kojemu proizvod možete vratiti. Proizvod koji vraćate mora biti neoštećen, zapakiran u originalnu ambalažu sa svim priloženim dodacima, u nepromijenjenoj količini i bez znakova korištenja. Paketu koji vraćate obavezno dodajte dopis s navedenim razlogom vraćanja proizvoda i fotokopijom računa. Na obrazac pored svojih podataka upišite i broj tekućeg računa na koji ćemo u roku od 14 radnih dana po primitku vraćenih proizvoda naznačiti nabavnu cijenu (osim ako nije dogovoreno drugačije). Trošak slanja vraćene robe pokriva pošiljatelj. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo. 

Pri povratu, promjeni ili reklamaciji proizvodima ne zaboravite priložiti obrazac i fotokopiju računa.

Trošak slanja vraćene robe pokriva pošiljatelj. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo.

Reklamacije proizvoda oštećenih u prijevozu uzimaju se u obzir u roku od 7 dana od preuzimanja pošiljke. Kasnije reklamacije ne prihvaćamo. Ako se na proizvodu već pri preuzimanju vide znakovi oštećenja kupac pošiljku može vratiti, a od dostavljača zahtijevati reklamacijski zapisnik o oštećenju pošiljke. Tako ćemo kupcu najbrže poslati novi proizvod i prihvatiti reklamaciju.

TEHNIČKE GREŠKE

Tehničke greške su u praksi vrlo rijetke. Ako mislite da kupljeni proizvodi već pri kupnji nisu imali značajke koje su potrebne za njihovo normalnu upotrebu i ako postoje tehničke greške koje donosi zakon o zaštiti potrošača, te nas o tome pravovremeno obavijestite u roku od dva mjeseca koja teku od dana kada je greška otkrivena možete zahtijevati sljedeće:

  • besplatno odstranjivanje tvorničkih pogreške na proizvodu ili
  • vraćanje dijela plaćenog iznosa u razmjeru s tvorničkom pogreškom ili
  • proizvod s tvorničkom pogreškom možemo zamijeniti s novom robom ili
  • vraćanje cijelog plaćenog iznosa.

Proizvod nam dostavite na pregled. Molimo da proizvodu priložite obrazac s opisom tvorničke pogreške, tako da postupak ispravljanja bude što brži. Pri slanju proizvoda na našu adresu računajte da pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo. Ako prijavljena pogreška nije sporna, zahtjevima udovoljavamo u roku od 8 dana po primitku proizvoda na pregled. U suprotnom vas u roku od 8 dana po primitku pismeno obavijestimo da je pogreška sporna. 
Pozor! Ako je prijavljena tvornička pogreška sporna vratit ćemo vam proizvod u jednakom stanju. Ako budete htjeli garanciju za rad proizvoda bez greške možete pri preuzimanju proizvoda kod nas nastaviti s ovlaštenim servisom.

Sporovi se rješavaju putem odgovarajućih organa i idu u prilog potrošaču.

Opis tehničkih postupaka za sklapanje ugovora

Kada nađete željeni proizvod i želite ga kupiti po navedenoj cijeni kliknite na gumb Dodaj u košaricu. Ako želite još nešto dodati kliknite na gumb Nazad u trgovinu gdje ćete ponoviti prvi korak. Kada izaberete sve proizvode s gumbom U košaricu, tada u košarici možete mijenjati količine gumbom + ili -, a s križićem proizvode možete odstraniti. Nakon pregleda narudžbe kliknite na Kreni na sljedeći korak. U polje podaci o uplatitelju upišite sve svoje podatke, a ako imate komentare upišite ih u polje Dodatne informacije. Na kraju još treba kliknuti da se slažete s uvjetima poslovanje Špica Sustava d.o.o. Izaberite još Potvrdi i zatvori kupnju.

 

Ugovor između kupca i prodavača

Ugovor ili narudžba poslana je kupcu na mail koji je kupac unio. Izvod spremimo u poduzeću Špica Sustavi d.o.o. Po želji možemo narudžbu još jednom poslati kupcu.